Cliëntervaringen

Hoe ervaren en waarderen cliënten de zorg van onze praktijk?

 
Dit kunt u te weten komen met behulp van ZorgkaartNederland.ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. De website biedt u informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.
Waarom ZorgkaartNederland?

ZorgkaartNederland werkt aan openheid in de zorg. De waarderingen van patiënten laten zien hoe mensen zorg ervaren. ZorgkaartNederland biedt daarnaast ook andere informatie over de kwaliteit van zorgaanbieders. Bijvoorbeeld in onze vergelijkingshulpen. Die kunt u gebruiken om te kijken welk ziekenhuis voor uw aandoening het beste voldoet aan uw wensen.

Voor zorgaanbieders is ZorgkaartNederland een instrument waarmee ze zien wat volgens patiënten goed gaat en wat beter kan. Voor Patiëntenfederatie Nederland is ZorgkaartNederland een manier om patiënten een stem en daarmee ook invloed te geven. Want in de zorg gaat het om u, of u nou vaak of af en toe bij een dokter komt.

.
Hoe beoordelen patiënten de Transculturele Psychologiepraktijk Inzicht?

Dit kunt u zien door op de volgende link te klikken:

.
Resultaten Consumer Quality Index 2023 (op basis van 49 respondenten)

Schaal

Gemiddeld

Bejegening (1-5)

4,5

Bereikbaarheid behandelaar (1-5)

4,5

Informatie behandeling (1-5)

4,3

Informatie cliëntenorganisaties/zelfhulpgroepen (1-5)

4,0

Samen beslissen (1-5)

4,5

Mogelijkheid betrekken familie of naasten (1-5)

4,8

Uitvoering behandeling (1-5)

4,4

Informatie over medicatie (1-5)

4,0

Informatie over vragenlijsten (1-5)

4,3

Rapportcijfer (0-10)

8,55

Deze resultaten (op basis van 49 respondenten) laten zien dat de meeste mensen zich serieus voelen genomen en ervaren dat zaken op een begrijpelijke manier worden uitgelegd. 
Patiënten krijgen informatie over de verschillende behandelmogelijkheden en verwachte behandelresultaten. Meeste patiënten vinden dat ze goed kunnen meebeslissen over de vorm van de behandeling.
De meeste mensen geven aan dat de behandeling de juiste aanpak voor hun klachten is geweest en vinden dat de behandeling naar wens is uitgevoerd.

Terug naar boven